Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós krémes II.

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • késhegynyi szódapikarbóna
  • 2 tojássárgája
  • kevés langyos tej (kb. fél dl) amibe beáztatjuk a szódaport
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg túró
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg vaj
  • 30 kg porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle. Kikent, liszttel megszórt közepes tepsi hátán kb. 160 fokon 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

    A töltelékhez a cukrot és a vaníliás cukrot a vajjal habosra keverjük. A túrót a tojássárgájával krémesre törjük, belereszeljük a citromot, végül hozzákeverjük a cukros vajat.

    A két lapot ezzel a krémmel töltjük, pár órát pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon. Porcukorral megszórjuk, és felszeleteljük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin