Elkészítés: A kölest átmossuk forró vízben, majd a tej és víz keverékében puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, még lefedve tartjuk 10 percig, mert a gőzben is duzzad.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, a túróval, a citromhéjjal és a főtt kölessel, amiben elkevertük a vajat. Ezt a masszát lazítjuk a tojáshabbal, belekeverjük a mazsolát.
Vajazott-lisztezett formában 180 fokos sütőben bő 50 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
Lekvárral, csokiöntettel, de magában is nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre