Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, elkeverünk benne 1 kanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, csipet sót, beleszitáljuk a porcukrot, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztöt. Jól összedolgozzuk, kemény tésztává gyúrjuk. Ezután 12 egyforma részre osztjuk, golyókat formálunk a tésztából, és 1 órát hideg helyen (15 fok) letakarva pihentetjük.
Közben a túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tojássárgáját, jól összekeverjük.
Lisztezett deszkán a golyókat oválisra kinyújtjuk, 1 evökanál tölteléket beleteszünk, majd a tészta szélét megkenjük a tojássárgájával, és kifli alakot formálunk belöle. A kifliket sütöpapírral bélelt tepsire rakjuk. Letakarva 20 percig hideg helyen pihentetjük. A sütöt 190 fokra előmelegítjük. A kifliket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a mandulaforgácsokkal, és kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.