Túrós-kekszes kocka sütés nélkül

Hozzávalók

  • Az első réteghez:
  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A második réteghez:
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 0,5 csomag zselatin
  • A harmadik réteghez:
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej
  • A negyedik réteghez:
  • 3 dl habtejszín
  • 0,5 csomag zselatin

Elkészítés

    1. Az első réteghez összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a margarint és a vaníliás cukrot. A tésztát egy magas falú tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk.
    2. A második réteghez burgonyanyomón átpasszírozzuk a túrót, összekeverjük a cukorral, a keményre vert habtejszínnel és egy fél tasak zselatinnal, amit előtte kb. fél dl vízben feloldottunk. Végül a túrós réteget rákenjük a kekszes alapra.
    3. A harmadik réteghez a tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd rákenjük a túrós rétegre.
    4. A negyedik réteghez kemény habbá verjük a habtejszínt, majd belekeverjük a fél dl vízben feloldott zselatint. Végül ezt a réteget is a vaníliás krémre simítjuk. A süteményt néhány órára (vagy egy éjszalára) a hűtőbe tesszük.
    5. A tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek