Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós karfiolleves

MME MME
1/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A petrezselyemzöldet megmossuk, felét apróra vágjuk.

Elkészítés: A karfiolt ízlés szerinti mennyiségű sóval és ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük. Az olajból, lisztből, a felaprított petrezselyemmel ízesített világos rántást készítünk. Ezzel besűrítjük, végül az áttört, tejjel simára kevert túróval dúsítjuk a levest. A petrezselyemzöld másik felével díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 230 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss