Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-kapros pite

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy nagyobb, 30x40 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • A túrótöltelékhez:
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg puha margarin
  • 3 tojás sárgája
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagyobb reszelt alma
  • 1 nagy csokor kapor-finomra aprítva
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 nagy citrom reszelt héja és felének a leve
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 tojás fehérjéből vert kemény hab
  • + 2 evőkanál búzadara az alsó lap szórásához

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztbe morzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval könnyű, rugalmas tésztát gyúrunk, deszkán pihentetjük kb. 10-15 percet.

Közben a töltelékhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd egyenként a tojások sárgájával. Krumplinyomóval beletörjük a túrót, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojásfehérjét két részletben óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk.

A tésztát megfelezzük, lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik lapot, jól kikent tepsibe egyengetjük. Megszórjuk a 2 evőkanál búzadarával, majd ráterítjük a túrós masszát, és a másik kinyújtott lappal befedjük (kezünket is bátran használhatjuk az egyengetéshez, a tészta nem szakad). Tetejét sűrűn megszurkáljuk villával, és lekenjük tojás sárgájával.

Előmelegített 190 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss