Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós lepény gluténmentesen

60 perc
bonyolult
költséges
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg rizsliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg eritrit
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 5 dkg kókuszzsír
  • A töltelékhez:
  • 90 dkg zsírszegény túró
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 csokor friss kapor
  • 10 dkg eritrit
  • A tetejére:
  • 5 dl tejföl (zsírszegény)
  • 2 db tojás
  • eritrit ízlés szerint (elhagyható)

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A 2 tojássárgáját a liszthez öntjük egy csipet sóval, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott kókuszzsírt. A tésztát megkelesztjük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk ki.
  2. Egy tepsit kibélelünk a tésztával, majd erre fogjuk tenni a tölteléket. Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd vastagon a tésztára halmozzuk, és 25-30 percig kelesztjük.
  3. Tejfölös tojással kenjük le a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után 10-15 percig pihentetjük, ezután felszeleteljük.

Megjegyzés

Tartalmasabb leves után főétel is lehet, de egy csésze teával vacsorának is kitűnő. Mi diétás desszertnek ettük. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss