Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-kakaós boci süti

default user icon

Hozzávalók

  • A TÉSZTÁHOZ:
  • 42,5 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • A TÖLTELÉKHEZ:
  • 35 dkg vaj
  • 1 kg sovány túró
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 db tojás

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet a kakaóporral és sütőporral összekeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat hozzáadjuk. A hozzávalókat kézi habverővel először a legalacsonyabb fokozaton, majd a legnagyobb fokozaton átdolgozzuk.
    2. A tésztát enyhén belisztezett munkalapon összegyúrjuk, 2/3 - 1/3 arányban kettéosztjuk, a nagyobbik részt kinyújtjuk, tepsibe terítjük.
    3. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A túrót a cukor ral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a tojásokkal egy tálban géppel elkeverünk. Az olvasztott, de már szobahőmérsékletű vajat belekeverjük. Az egészet egy egységes masszává keverjük, a tésztán egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk.
    4. A maradék tésztát széttépkedjük, és a tölteléken elosztva elszórjuk. A sütőlapot az előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
    5. A süteményt hagyjuk kihűlni, majd szeletelve, kockázva, esetleg pogácsaszaggatóval kiszúrva, porcukor ral meghintve tálaljuk.

    EGYSZERŰ CSOKIS-TÚRÓS SÜTI>>> 

    GYORS, KAKAÓS KEVERT SÜTI>>> 

    KAKAÓS BÖGRESÜTI>>> 

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin