Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-gyümölcsös tésztakosárkák

60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • A krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom
  • 6 db konzervőszibarack
  • 24 db eper

Elkészítés

1.

Tálba szitáljuk a lisztet 1 csipet sóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást, a citrom lereszelt héját és 3 evőkanál hideg vizet. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, alufóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

2.

A töltelékhez kikeverjük a túrót a porcukorral, a tojásokkal, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével.

3.

A tésztát 12 részre osztjuk, majd mindet kis gombóccá formázzuk. Kinyújtjuk őket, és kibéleljük velük a muffin forma mélyedéseit.

4.

Habzsákba kanalazzuk a krémet, és a kosárkákba töltjük. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megpirul, és a krém kissé megszilárdul. Hagyjuk kihűlni. Mindet papírkapszliba tesszük, a felszeletelt barackkal és a félbevágott eprekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss