Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-gyümölcsös sütemény őzgerincben

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához :
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál rétesliszt
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 6 kávéskanál zselatin
  • 40 dkg gyümölcs (eper, szeder, barack)

Elkészítés

Elkészítés: 1., 3-3 db tojásból piskótát sütünk 2 őzgerincben. Ha kihűlt, hosszában félbevágjuk.

2., A töltelékhez a túrót a margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A 6 kávéskanál zselatint a 4 dl tejben felfőzünk. Még forrón hozzákeverjük a túrós masszához.

3., A kettévágott piskótát visszatesszük az őzgerincbe, megtöltjük a gyümölccsel (én szedret tettem bele) és a túrós masszával, majd egy éjszakára hütőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és szeletelhetjük.

Ezek is érdekelhetnek