Keress receptre vagy hozzávalóra

Túrós-grízes kevert sütemény

Hozzávalók

  • 1 kg túró
  • 37,5 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 5 ek dkg búzadara
  • 6 db tojás (M-es)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek frissen facsart citrom
  • olaj és liszt a tepsihez
  • 2 tk vaníliaaroma
  • A tetejére (elhagyható):
  • félt tábla étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1.  A túrót egy nagyobb keverőtálba tesszük, és villával kissé összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérséketű,  felkockázott margarint, a búzadarát,  a tojások sárgáját, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat és egy kanál citromlevet, és az egészet egy botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
    2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós-grízes masszához keverjük.
    3. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk-kilisztezünk, és 5-10 percre a hűtőbe tesszük, majd beleöntjük a tésztát.
    4. 170 fokra (alsó-felső sütésben) előmelegített sütőben,  kb. 45-50 perc alatt halványsárgára sütjük.A tűpróbát a sütemény közepén végezzük el. Ha kész,  hagyjuk a tepsiben félig kihűlni, majd az edényfal mentén óvatosan vágjuk körbe, és egy rácsra fordítsuk ki.
    5. Mikrohullámú sütőben vagy gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és megcsorgatjuk vele a teljesen kihűlt, felkockázott süteményt.

      Nézd meg az elkészítést videón is! >>> 

       

Kisebb, de magas falú, kerámia sütőformában vagy tepsiben is süthetjük a süteményt. Ebben az esetben a sütési idő kb. fél órával hosszabb lesz, a süteményünk viszont jóval magasabb.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Túrós-grízes kevert sütemény recept?


Magazin