Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-gombás töltött paradicsom

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomok tetejéből egy kalapkát levágunk, és magvas belsejüket kiszedjük.

A tojást villával felverjük, tejszínnel összekeverjük, belemorzsoljuk a túrót. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, ételízesítővel fűszerezzük, 1 teáskanál mustárt is hozzákeverünk.

A trappista sajtot kis kockákra összevágjuk, a füstölt sajtot lereszeljük.

Egy kevés vajon átforgatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a gombát, sóval, zúzott fokhagymával fűszerezve, addig pároljuk, míg a leve elpárolog. Ekkor hozzátesszük a tejszínes keveréket, majd a trappista sajtot, és megtöltjük vele a paradicsomokat.

Kivajazott tűzálló edénybe rakjuk, mindegyik tetejére egy vajdarabkát teszünk, és megszórjuk füstölt sajttal.

Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön körülbelül 20 percig sütjük, majd az utolsó 3 percre feltekerjük a fokozatot.

Pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek