Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-gombás lasagne

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag lasagne tészta (250g)
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 6-7 db közepes méretű gomba
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • kb. 40 dkg túró
  • olaj
  • bors
  • medvehagyma
  • fokhagymagranulátum

Elkészítés

    Elkészítés: Forró, sós vízben a lasagne lapokat 1-2 perc alatt főzzük félkeményre.

    Közben felaprított gombát és félbevágott olívabogyót olajon párolunk, amíg meg nem puhulnak teljesen. Fűszerezzük sóval, borssal, medvehagymával és fokhagymával.

    Miközben ezek főnek, készítsük el a szószt, amely összetartja majd a rakott tésztát: a liszthez hozzáadjuk a tojást, a margarint és a tejszínt, illetve egy kevést vizet és sót. Az egészet habverővel keverjük össze, tegyük félre.

    Ha a tészta és a gombás olíva elkészült, rétegezzük a tésztát a következőképpen: a tepsit kenjük ki olajjal, majd fél merőkanálnyi szószt tegyünk az aljára. Jöhet a tészta, majd egy réteg túró, rá só és a gombás ragu. Majd megint szósz, tészta, túró, ragu és így tovább. Tésztával zárjuk. Tetejére mehet a szószból, ha maradt, vagy reszelt sajt.

    Sütőben kb. 30 perc alatt összesül.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin