Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós ganca

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd annyi sós vízben megfőzzük amennyi ellepi.

Ha megfőtt, leöntjük a vizet, krumplinyomón áttörjük, és állandó keveréssel a lisztet beleszórjuk, még 2-3 percig lassú tűzön keverjük.

A füstölt szalonnát felkockázzuk, kisütjük, leszűrjük.

Egy teáskanalat a szalonnazsírba mártunk, majd a burgonyából kiveszünk vele, s tányérra tesszük a galuskákat.

Ha egy réteg megvan, tegyünk rá sós túrót és tejfölt, majd még egy réteg burgonyagaluskát és a túrót, tejfölt. A tetejét sült szalonna kockával megszórjuk, így tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss