Keress receptre vagy hozzávalóra

Túrós fánk sütőben sütve

25 1.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 tojássárga
  • csipetnyi só
  • 3 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárga

Elkészítés

    Elkészítés: 1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat, és annyi tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem.

    Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni.

    Közben elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodom.

    A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

sutone49 2 évvel ezelőtt
A facebookon láttam meg ezeket a guszta képeket, de kár volt. Csak a 3 tojást sajnálom amit elpocsékoltam. Jól kidolgoztam, szépen megkelt, ezzel nem is volt baj. Olyan kemény lett, hogy ha valakit fejbe dobtam volna vele, annak annyi:-)) Amikor kiszedtem a tepsiből, izzasztottam, talán így annyira megpuhult, hogy a kutyáknak jó lesz.
ditti56 3 évvel ezelőtt
Ha lenyomkodtad volna villával,ahogy a receptben van írva,akkor nem nyílt volna szét!
eva072384 3 évvel ezelőtt
Kb. 10 percig volt a tészta dolgozva. Nekem sajnos kinyílt. Ennyi. Legközelebb nem kell erre költenem.
ditti56 3 évvel ezelőtt
Igen,ez sütőben sült fánk. Egy receptes újságban volt,ezen a néven. Sokszor megsütöttem,még ennél a képnél is lettek szebbek is. Nem nyíltak ki! A tésztája kelt,persze ,hogy hasonló egy batyuhoz vagy más kelt tésztához. A tésztát jól ki kell dolgozni,nem csak összegyúrni,duplájára keleszteni és sikeres lesz,mint az enyém! Szép estét ,hétvégét kívánok. Üdvözlettel:Edit.
eva072384 3 évvel ezelőtt
Megsütöttem, megettük, de nem az lett amire számítottunk.... :( Köze nem volt a fánk ízéhez. Inkább tudnám egy túrós batyuhoz hasonlítani. Kismama vagyok, s túrós fánkot szerettem volna enni. Na ez nem az volt. Minden recept szerint csináltam. Jó sokáig dagasztottam, ahogyan édesanyám tanította. Puhának puha lett, egyik másik szét nyílt. Dupla mennyiséget csináltam, mert egy adagot kevések találtam. 2 dcl-es vizes pohárral szaggattam. Kb. 26 db sült ki belőle. Én nem tudom a recept beküldőjének, hogyan lett olyan kinézetű, de az olyan mintha zsiradékban s nem pedig sütőben sült volna. Próbáltam képet mellékelni, de nem engedi....
mamokam 3 évvel ezelőtt
Hálásan köszönöm a segítséged, Tőled mindig megkapom! Minden jót!
sssss14 3 évvel ezelőtt
Kedves ditti56! Távol álljon tőlem, ha bármi sértőt is talált a hozzászolásomban önre nézve.\"Nem hat meg,hogy Te mit írsz a recept alá\" Azt hiszem én azért megadtam a tiszteletet önnek!Az, hogy megírtam nekem hogyan sikerült nem gondoltam volna, hogy igy kiveri a bíztositékot magánál. Azt hittem ez az oldal erről szól, hogy tapasztalatokat osztanak meg emberek egymással a kipróbált receptekről.\"Az ilyen \"névvel \" sssss 14 -el regisztrált hozzászóló csak is rossz indulatú kritikát írhat.\" Elnézést a nevemért regisztrációnál ezt adtam meg miután minden \"Jucus\" név foglalt volt.Egyébként becsületes nevem Ságiné Dobszai Judit.Szeretek sütni leginkább két pici lányom örömére.Ezért is gondoltam megsütöm nekik éppen ezen fajtáját a fánknak mivel a kisebbiknek a fogazata még eléggé \"hiányos\" ami korából adódik-valamint férjem örömére aki rajong a túros dolgokért.Hát nem jött össze...sajnálom ha bármi sértő is volt a hozzászolásban. Én azért felteszem a képeket, hogy hiteles legyen nem egy rosszindulatú ember vagyok aki másokon élvezkedik!
ditti56 3 évvel ezelőtt
Nem hat meg,hogy Te mit írsz a recept alá,mert a recept és a fánk is kiváló! Az ilyen \"névvel \" sssss 14 -el regisztrált hozzászóló csak is rossz indulatú kritikát írhat. Rengetegen megsütötték,csak itt ezen az oldalon van ILYEN vélemény!
sssss14 3 évvel ezelőtt
Kedves ditti56! Megsütöttem a fánkot, nekem is kemény lett mint azt valaki már írta.Mindent a recept szerint csináltam, kevertem be a tésztát, szépen közepesen lágy is lett, elő melegítettem a sütőt is.Az elején szépen feljött, picit vissza is vettem a lángból, akkor elkezdett pirulni is.Nekem 16db fánkom lett.Az első sütés vége lapos kemény szinte -szikrázott- olyan lett a végeredmény egy ehetetlen kacat.(A második tepsim már elzártam mikor megemelkedett a fánk és csak icipicit volt szine( mint a boltokban kapható védőgázas csomagolásban árult otthon süsd ki zsemléknek és kifliknek) A teteje ennek ellenére, így, a hártyarétegen kemény alatta puhább , az alja kő kemény.Nekem fura volt a rétesliszt is mert darásabb, hogy ez a finom omlós fánk azzal készül....maradok inkább a hagyományos olajban sütős szinte szivacsállagú puha fánkoknál, illetve abba a tésztába kevert túrós változatánál, mert azt még sosem sikerült el rontanom.Nagyjából ennyi lenne a történet a recepttel kapcsolatosan.De örülök, hogy másnak sikerült jó eredményt elérnie)
ditti56 4 évvel ezelőtt
Kedves mamokam! Igen,minden kérdésre választ adtam eddig,volt amihez 3-szor leírtam a kérdéshez tartozó választ. De ehhez sajnos nem tudom igényedet kielégíteni,mert egy régi gázsütőben sült. Már egy éve én is villanysütővel sütök,mivel kaptam. Azóta feltöltött képekhez mellékelve van a sütési fok és a tepsi mérete is a sütikhez. Kellemes vasárnapot kívánok. 180 fokon szoktam sütni a kelt tésztákat. A pogácsákat 220 fokon indulok 10 percig,míg jó magasra feljönnek,utána 180 fokon sütés végéig. Üdv:Edit.

Hasonló Receptek

Magazin