Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós fánk sütőben sütve

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 tojássárga
  • csipetnyi só
  • 3 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárga

Elkészítés

Elkészítés: 1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat, és annyi tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni.

Közben elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodom.

A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.

Ezek is érdekelhetnek

Friss