Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-epres mascarpone-torta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 4 lap zselatin
  • 30 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 8 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 3 lap zselatin
  • 1 rúd vanília
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl tej
  • Valamint:
  • 1 dl tejszín
  • 5 szem eper
  • 1 teáskanál felaprított pisztácia
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához megolvasztjuk a vajat, kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgákat habosra keverjük 1 evőkanál meleg vízzel, a cukorral, és beledolgozzuk a vajat. Végül beleforgatjuk a lisztben elkevert sütőport felváltva a tojáshabbal.

    A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk, kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    A töltelékhez a zselatint beáztatjuk. A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, fél deci vízzel, és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a gyümölcsökhöz keverjük. A piskótalap köré kapcsoljuk a forma peremét, rásimítjuk a gyümölcsöket, és hagyjuk megdermedni.

    A krémhez a zselatint szintén beáztatjuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A mascarponét összedolgozzuk a túróval és a cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuka tejben, és a krémbe keverjük. A gyümölcsrétegre simítjuk.

    A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, habrózsákat nyomunk belőle a torta peremére. Félbevágott eperszemekkel, pisztáciával, narancshéjjal díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin