Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós egrespite

Hozzávalók

  • 8 dkg zsírszegény étkezési túró
  • 4 dkg cukor
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek tej
  • 3 ek olaj
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • vaj vagy margarin a formához
  • A töltelékhez
  • kb. 40 dkg érett egres
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek cukor
  • 25 dkg félzsíros túró vagy natúr krémtúró
  • 1 rúd vanília
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 2 ek étkezési keményítő
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A tésztához a 8 dkg túrót kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és robotgép gyúrópálcájával adagonként a túrós masszába dolgozzuk. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.
    2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a tésztát kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26-28 cm átmérőjű, kikent piteformát. Az alján villával megszurkálva elősütjük 12-15 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
    3. Közben a töltelékhez az egrest megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. A túrót a hosszában felhasított vaníliarúdból kikapart velővel, valamint a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével ízesítjük, majd simára dolgozzuk a keményítővel és a cukros tojássárgájával.
    4. A túrós masszát a lehűlt tésztalapra simítjuk, és elosztjuk rajta az egrest. Végül a pitét változatlan hőfokon készre sütjük kb. 20 perc alatt. Tetszés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.
A savanyú egrest szórd meg 2 ek cukorral, és tedd fel főni 1 dl vízben. Egyet forralj rajta, majd alaposan csepegtesd le.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin