Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós csusza sütőben

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fodros nagykocka tésztát sós vízben kifőzőm. Ha kész, leszűröm, lecsepegtetem és félreteszem.

A túrót ízlés szerinti mennyiségű tejföllel, sóval, borssal, 1 tojással simára összekeverem.

Egy közepes jénait előveszek, kivajazom, és a túróval összekevert tésztát beleteszem.

A szalonnát felkockázom, egy serpenyőben addig pirítom, míg szép világos színe lesz. A sütőben még tovább fog pirulni, vigyázni kell, hogy nehogy túlpiritsuk. Ha kész, a tészta tetejére öntjük a kisült zsiradékkal együtt.

Előmelegített 150 fokos sütőben 15-20 perc alatt összemelegítjük.

Krémesebb állagú lesz a tészta és sokkal ízletesebb. Én csak így fogok túrós tésztát csinálni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss