Elkészítés: A fodros nagykocka tésztát sós vízben kifőzőm. Ha kész, leszűröm, lecsepegtetem és félreteszem.
A túrót ízlés szerinti mennyiségű tejföllel, sóval, borssal, 1 tojással simára összekeverem.
Egy közepes jénait előveszek, kivajazom, és a túróval összekevert tésztát beleteszem.
A szalonnát felkockázom, egy serpenyőben addig pirítom, míg szép világos színe lesz. A sütőben még tovább fog pirulni, vigyázni kell, hogy nehogy túlpiritsuk. Ha kész, a tészta tetejére öntjük a kisült zsiradékkal együtt.
Előmelegített 150 fokos sütőben 15-20 perc alatt összemelegítjük.
Krémesebb állagú lesz a tészta és sokkal ízletesebb. Én csak így fogok túrós tésztát csinálni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre