Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós csusza pirított szalonnapörccel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát sós vízben felteszem főni, al dente (haraphatóra) készítem.

A szalonnát megszabadítom a bőrétől, 6-8 milliméteres kockákra vágom, lassú tűzön ropogósra sütöm, fémszitán leszűröm, zsírját félreteszem, 1-2 evőkanálnyit hozzáadok a tészta főzőlevéhez.

Szalonnazsírral kikenek egy tűzálló tálat, belehelyezek egy réteg tésztát, rá a túró harmadát, megint egy sor tésztát, újra egyharmad rész túró, végűl ismét tészta következik. Az egészre rákanalazom az egyik pohár tejfölt, előmelegített sütőben, közvetlenül tálalás előtt felforrósítom, átsütöm.

Azon melegében tálalom, a megmardt túróból, a másik doboz tejfölből és a kisütött szalonnapörcből mindenki igénye szerint adagol magának.

Megjegyzés

Én magamnak még utána sózom és bőven meglocsolom tejföllel, a szalonnát sem sajnálom róla. Van, aki só helyett inkább cukrot szór rá, de egy barátom cukrosan sült szalonnával kedveli! Ízlések és pofonok története, már megint!

Vegások a szalonna mellőzésével természetesen akár a sós, akár a cukros verziót is fogyaszthatják, de a tészta főzőlevébe akkor csurgassank kevés olajat, ne ragadjon össze. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss