Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos túrós csusza

Hozzávalók

  • 20 dkg csuszatészta
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl
  • 8 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 teáskanál olaj
  • só (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összekeverve , melegen tartjuk.
    2. Közben egy nagy serpenyőbe tesszük a finomra vágott füstölt szalonnát, és folytonos keverés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós, és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
    3. A visszamaradt szalonnazsírra öntjük a meleg tejfölös tésztát, és erős lángon egy-két percig kevergetve kissé lepíritjuk.
    4. Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva, a tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt.
    5. Az előmelegített forró sütőbe toljuk. 8-10 percig pírítjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin