Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-cseresznyés süti light

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 1 db sütőpor
  • 1 evőkanál gyümölcscukor
  • 1 evőkanál folyékony édesítő
  • 1 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • 2 dl zsírszegény tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 20 dkg zsírszegény túró
  • 2 evőkanál zsírszegény tej
  • 1 teáskanal kajszibarack dzsem (light)
  • 15 db aszalt feketecseresznye

Elkészítés

    Elkészítés: Először törjuk fel a tojásokat és válasszuk el a sárgáját a fehérjétől. Fontos, hogy a 2 tojásnak csak az egyik sárgájára lesz szükség. Egy tálba beletesszük a tojássárgáját, a gyümölcscukrot, az édesítőt, és jól elkeverjük. Miután szép fényes lett a tojásos masszánk, akkor beletesszük a tejet, és ezzel is jól elkeverjük. A tej segítségével kapunk egy nagyon híg masszát, viszont nem lesz sokáig ilyen, mivel beletesszük a zabpehelylisztet és a sütőport. Amikor csomómentesre kikevertük, felverjük a tojásfehérjéket és lassú, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Veszünk egy kisebb sütőtálat és kiolajozzuk, majd megszórjuk zabkorpával. Beleöntjük a tésztát, és kb. 45 percig sütjük. A tészta tetejéte úgy készítjük el a túrós–cseresznyés krémet, hogy egy tálban összekeverjük először a túrót, a tejet és a dzsemet, és amikor már látjuk, hogy szép sima, hozzáadjuk az apróra vágott aszalt cseresznyét. Fontos, hogy akkor tegyük rá a krémet a tésztára, amikor kihűlt!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin