Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós császármorzsa rumos szilvaraguval

default user icon
1 5/5
Túrós császármorzsa rumos szilvaraguval

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál mazsola
  • 10 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl vörösbor
  • 1 dl rum
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 1 db citrom
  • 50 dkg szilva
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

    2. A vörösbort 10 dkg cukorral, a rummal, a fahéjjal, a vaníliarúddal és a citrom levével felére befőzzük. Kevés vízben feloldott keményítővel besűrítjük, és a szilvát hozzáadjuk.

    3. A tojásokat szétválasztjuk, a túrót áttörjük.

    4. A tojássárgáját 5 dkg kristálycukorral habosra verjük, hozzáadjuk a mazsolát, a túrót, tovább keverjük, végén a lisztet is csomómentesen belekeverjük.

    5. A tojásfehérjét a maradék (5 dkg) cukorral kemény habbá verjük, és nagy, könnyed mozdulatokkal a másik masszához keverjük.

    6. Egy tepsiben két kanál vajat melegítünk, belelapátoljuk a masszát, és 160 fokos sütőben elkezdjük sütni. Ha a teteje megpirult, lapátkanállal felszabdaljuk, jól összekeverjük, hogy a pirult és a nyers részek jól összekeveredjenek.

    7. Ha már kellően szilárd és morzsalékos (kb. 30-35 perc sütés után), a rumos szilvaraguval tálaljuk.

    Elkészítési idő: 20 perc
    Fogyasztható: 30-35 perc múlva

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vorosorchidea
Most csináltam meg ezt a receptet és nagyon jó! Mondjuk a recept leírásából kimaradt a tej, de kitaláltam, hogy a 4-es pontnál kell a tésztába tenni. Illetve a szilvaragut sem borral, hanem vízzel csináltam (gondolom még finomabb lenne borral, csak nem volt itthon) :)

Hasonló Receptek

Magazin