Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós császármorzsa rumos szilvaraguval

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

2. A vörösbort 10 dkg cukorral, a rummal, a fahéjjal, a vaníliarúddal és a citrom levével felére befőzzük. Kevés vízben feloldott keményítővel besűrítjük, és a szilvát hozzáadjuk.

3. A tojásokat szétválasztjuk, a túrót áttörjük.

4. A tojássárgáját 5 dkg kristálycukorral habosra verjük, hozzáadjuk a mazsolát, a túrót, tovább keverjük, végén a lisztet is csomómentesen belekeverjük.

5. A tojásfehérjét a maradék (5 dkg) cukorral kemény habbá verjük, és nagy, könnyed mozdulatokkal a másik masszához keverjük.

6. Egy tepsiben két kanál vajat melegítünk, belelapátoljuk a masszát, és 160 fokos sütőben elkezdjük sütni. Ha a teteje megpirult, lapátkanállal felszabdaljuk, jól összekeverjük, hogy a pirult és a nyers részek jól összekeveredjenek.

7. Ha már kellően szilárd és morzsalékos (kb. 30-35 perc sütés után), a rumos szilvaraguval tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Fogyasztható: 30-35 perc múlva

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss