Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós burek

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl vagy joghurt
  • 1 dl ásványvíz
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál só
  • A locsoláshoz:
  • kevés olaj
  • 1 csésze sós meleg víz

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy joghurtot, az ásványvizet, a tojást, a sót, és kikeverjük.

    2. Kiolajozunk egy magasabb falú tepsit. Az aljára 3-4 réteslapot teszünk, melyek közé olajat és vizet locsolunk. Jöhet egy adag túrós krém, és így tovább rétegezzük, amíg van hozzávaló. 2-3 réteg krém jön ki ebből a mennyiségből. A réteslapokat kettesével vagy hármasával rakjuk. A tetejére 3-4 réteslap kerüljön.

    3. Előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát, meglocsoljuk az olajos-sós vízzel, visszatoljuk, és kb. még fél órát sütjük 180 fokon, világosbarnára.

    4. Melegen, joghurttal leöntve tálaljuk.

    sütési hőfok: 200 fok
    sütési mód: alul-felül sütés
    tepsi mérete: 30x20x6 cm

Megjegyzés

A Vajdaságban, ahol élek, az emberek nagyon szeretik a burekot, pékségekben állandóan kapható, van húsos, almás, meggyes, pizzás, sonkás változatban. Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam, aki egy ilyen pékségben dolgozott, és elsőkézből láthatta, hogyan készítik el az igazi burekot. A családom is nagyon szereti, kisebbik fiam nem szereti a túrót, de ha burekot készítek, nem tud neki ellenállni. Amíg terhes voltam a gyerekekkel, mániákus burek-evő voltam.

erzso831
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Veronika32
Nagyon jó lett, köszönöm a receptet! Isteni! :) <3
Veszély
Na, kész.Ennyit sütöttem, amennyit a recept ír, de már most látom, hogy aggályosan kevés lesz a családnak... Nagyon klassz lett, tényleg olyan az íze és az állaga, mint a horvátországi változatnak... Köszi a receptet, de legközelebb dupla mennyiséggel indítok :))
erzso831
Én is vékony réteslapból csináltam, azért is írtam, hogy rétegenként 2-3 lapot is kell tenni, az igazi burekot sima \"magyar\" túróból készítik és nincs rajta tejföl, se sajt. Próbálja ki a recept szerint. Sikerülni fog.
juliska46
Ez a süti a mi hártyavékony réteslapunkkal nem ad olyan finomat,mint amit a Vajdaságban,és pl.Törökországban/ott börek/készítenek.Kisérletem a burek/börek/sütésére végül a 2-3réteslapos kibélelés után -külön tálban összekevert túrós tészta,-túróként sós salátafeltétként árult ,tehéntejből készült sajt,tejföl és kevés pirított császárszalonna,zsírjával együtt-belesimítása,majd lefedése réteslappal,megkenve sós tejföllel pirosra sütve,sikerült. Lehet vegyesen is magyar túróval.Nagyon finom,de kalóriás!Gyermekeimnek nagyon ízlett. Jó étvágyat!
Veszély
Ilyesmit utoljára Eszéken ettem...és ott hihetetlen jó volt! Holnap megsütöm, utána jövök referálni...

Hasonló Receptek

Magazin