Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós bukta

4 4.8/5

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt
  • 13 dkg olvasztott zsír (vagy 20 dkg vaj)
  • 2 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • kb. 1 marék cukor
  • 2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 ek cukor
  • 35 dkg mazsola
  • 1/2 citrom héja
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1.  Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy dagasztjuk, de keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)
    2. Ha sima a tészta, kiöntjük és sodorjuk, nyújtjuk, felkockázzuk.
    3. A túrót 2 tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre).
    4. A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kicsit - kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk.
    5. Ha megkelt, akkor 170 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Amikor érezzük az illatát, akkor majdnem jó.

    EXTRAFINOM LEKVÁROS BUKTA - DIÉTÁSAN! 

    PUHA ÉS FOSZLÓS TÚRÓS BUKTA 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mjjbaba
Dehogy nem kell a tetejét megkenni felvert tojássárgájával!Elnéztem oda írni....mellesleg egy ügyes háziasszony ezt tudja....akár a sózást.
haszvir
Mindig nagyon szerettem, de még soha nem mertem elkészíteni. Úgy látom nem is olyan bonyolult. Köszönöm Vira
pistuc
azaz hogy megkenni... :)
pistuc
Kukucs! Sütés előtt nem kell megtenni a batyuk tetejét valamivel?

Hasonló Receptek

Magazin