Túrós bukta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 13 dkg olvasztott zsír vagy 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • kb. 1 marék cukor
  • 2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • mazsola ízlés szerint
  • citromhéj ízlés szerint
  • 2 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy dagasztjuk, de keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)

    Ha sima a tészta, kiöntjük és sodorjuk, nyújtjuk, felkockázzuk.

    A túrót 2 tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre).

    A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kicsit - kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk.

    Ha megkelt, akkor 150 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Amikor érezzük az illatát, akkor majdnem jó.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Varga Ilona Baba 1 évvel ezelőtt
Dehogy nem kell a tetejét megkenni felvert tojássárgájával!Elnéztem oda írni....mellesleg egy ügyes háziasszony ezt tudja....akár a sózást.
Hasznos Virág 1 évvel ezelőtt
Mindig nagyon szerettem, de még soha nem mertem elkészíteni. Úgy látom nem is olyan bonyolult. Köszönöm Vira
pistuc 5 évvel ezelőtt
azaz hogy megkenni... :)
pistuc 5 évvel ezelőtt
Kukucs! Sütés előtt nem kell megtenni a batyuk tetejét valamivel?

Hasonló Receptek

Magazin