Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Túrós bukta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Túrós bukta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 88
  • Elküldve: 35

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 13 dkg olvasztott zsír vagy 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • kb. 1 marék cukor
  • 2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • mazsola ízlés szerint
  • citromhéj ízlés szerint
  • 2 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy dagasztjuk, de keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)

Ha sima a tészta, kiöntjük és sodorjuk, nyújtjuk, felkockázzuk.

A túrót 2 tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre).

A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kicsit - kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk.

Ha megkelt, akkor 150 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Amikor érezzük az illatát, akkor majdnem jó.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mjjbaba küldte. Köszönjük!

mjjbaba receptjeiből:
Túrógombóc aludttejből
Zöldségkrém (zakuszka) télire
Tárkonyszósz
Túrós bukta
Erdélyi tarka paszulygulyás füstölt csülökkel
Juhtúrós puliszka öntött salátával
Mititei (picurkák)
Töltött pulyka nem csak húsvétra
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. október 2. (csütörtök) 09:34
    Dehogy nem kell a tetejét megkenni felvert tojássárgájával!Elnéztem oda írni....mellesleg egy ügyes háziasszony ezt tudja....akár a sózást.
    mjjbaba szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Mézeskalács, bejgli, patkó
Szépen díszített mézeskalácsok és a hagyományos bejglik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Legjobb receptjeinket gyűjtöttük össze!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Édeköményes-zöldséges csirke Édeköményes-zöldséges csirke
Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral
Almás pite, ahogy Ráhel készíti Almás pite, ahogy Ráhel készíti
Gesztenyés galuskák Gesztenyés galuskák
Kukorica-főzelék sertéspörkölttel Kukorica-főzelék sertéspörkölttel
Tökmaglisztes sós sütemény Tökmaglisztes sós sütemény
Vegán kókuszgolyó Vegán kókuszgolyó
Non plus ultra (karácsonyi aprósütemény) Non plus ultra (karácsonyi aprósütemény)
Fűszeres sült karfiol Fűszeres sült karfiol
Rakott karfiol II. Rakott karfiol II.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123329_laktozmentes-110.jpg Laktózérzékenység? Főzz laktózmentes tejjel az egész családnak!

Ha a Te családodban is van laktózérzékeny, biztosan elgondolkodtál már azon, főzhetsz-e neki madártejet vagy más tejes desszertet…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123315_kremleves-110.jpg Ünnepi krémlevesek

A karácsonyi menü összeállításakor a legnehezebb az ideális leves kiválasztása. A rohanós hétköznapokkal ellentétben az ünnepi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123303_fuszerolaj-110.jpg Ajándékok a konyhából – fűszeresen

Saját készítésű ajándékot adni dupla öröm. Egyrészt egyedi a meglepetés, másrészt már a készítés közben ráhangolódunk az ünnepre,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept