Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós batyu V.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg BL55 finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 50 ml olaj
  • 3 dl tej
  • 1,5 evőkanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 tojás sárgája
  • 1 reszelt citrom héja
  • cukor
  • vaníliás cukor ízlés szerint
  • A batyu kenéséhez:
  • cukros tej

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben, majd a tészta többi hozzávalóit összegyúrjuk, kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, és kb. 10*10 cm-es darabokra vágjuk. Erre pakoljuk a túrós tölteléket, majd a négy sarkát összehajtogatva batyut formálunk belőle.

Olajozott, lisztezett tepsire tesszük, majd hideg sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. A sütés felénél meglocsoljuk a cukros tejjel a batyukat, hogy finom puhák legyenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss