Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós batyu szilvalekvárral (morva kalácsok)

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
20 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg zsír
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • 15 dkg szilvalekvár
  • 3 dkg vaj
  • 4 dkg cukor

Elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt 1 ek cukorral, 1 dl langyos tejjel és egy kevés liszttel elkeverjük, majd felfuttatjuk. A maradék lisztet és cukrot, a tojássárgákat, a zsírt és a citromhéjat összekeverjük. Hozzáadju a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  2. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, majd letakarva a hűtőbe tesszük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 8×8 cm-es darabokra vágjuk. A közepükre egy kevés tölteléket teszünk, majd ráhajtjuk a tésztát.
  4. A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket megkenjük a tojással, belenyomjuk a mélyedést, és ebbe kalanazzunk lekvárt. Rászórjuk a vajat és a cukrot, és 160 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

A sütit szilvalekvárból készült öntettel és cikkekre vágott szilvabefőttel is kínálhatja. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss