A tésztához az élesztőt 1 ek cukorral, 1 dl langyos tejjel és egy kevés liszttel elkeverjük, majd felfuttatjuk. A maradék lisztet és cukrot, a tojássárgákat, a zsírt és a citromhéjat összekeverjük. Hozzáadju a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, majd letakarva a hűtőbe tesszük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 8×8 cm-es darabokra vágjuk. A közepükre egy kevés tölteléket teszünk, majd ráhajtjuk a tésztát.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket megkenjük a tojással, belenyomjuk a mélyedést, és ebbe kalanazzunk lekvárt. Rászórjuk a vajat és a cukrot, és 160 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.