30 dkg túró (tehetsz bele többet is, nekem elég volt a töltelék)
1 ek tejföl
1 ek búzadara
1 csomag vaníliás cukor
2-3 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
mazsola (én nem tettem bele)
Elkészítés
1 dl langyos tejben, a pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, és a felfuttatott élesztővel, és a tészta további hozzávalóival összegyúrjuk. Addig dagasztjuk, amíg szép hólyagos lesz, és a tál falától elválik. A tetejét étolajjal lekenjük, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a muffinformát olajjal kikenjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 12 db négyzetre vágjuk, és mindegyk közepére tölteléket teszünk. A négyzetek sarkait középen összefogjuk, egyet csavarunk rajta, és a muffinsütő mélyedéseibe tesszük.
A tetejüket olajjal lekenjük, majd közepesen forró sütőben, 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.