Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós batyu IV.

default user icon
1

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 7,5 dkg margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg túró
  • 5-6 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

    1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy kávékanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a margarint.
    2. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.
    3. Elkészítjük a tölteléket: a túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük, és a hozzávalókkal simára keverjük.
    4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, kb. fél cm vastagra nyújtjuk. 10x10xcm-es kockákra vágjuk, közepére túrótölteléket rakunk. Szemben lévő 2-2 csücskét összecsípjük. Zsiradékkal megkent sütőlapra vagy tepsibe tesszük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.
    5. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mire letelik a fél óra, a sütő is kellőképpen felmelegszik, kb. 20-25-perc alatt aranybarnára sütjük.
    6. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

A sütőbe érdemes tenni egy edényben 2-3 dl vizet, akkor könnyebb lesz a tészta.

Golf1958
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tomanda
Ez nagyon fini! Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin