Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-barackos-narancskrémes süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg krémes túró
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag zseléfix
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 üveg vagy konzerv őszibarack befőtt
  • A narancskrémhez:
  • 2 narancs húsa és leve
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • a befőtt leve
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a 8 tojás fehérjét kemény habbá verem. A sárgákat a cukorral habosra keverem. A száraz anyagokat elvegyítem, és apránként a sárgájás masszához keverem, majd laza csuklómozdulatokkal belekeverem a tojáshabot.

2. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig tűpróbáig sütöm. Ha kész, hagyom kihülni, majd félbevágom.

3. Amíg hűl, elkészítem a krémet, amihez a túrót villával jól áttöröm, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a zseléfixet. Felverem a tejszínt, és óvatosan belekeverem a krémbe.

4. A két lap közé kenem a túrós krémet, majd a tetejét vékony szeletekre vágott barackal megrakom, majd ráhelyezem a másik lapot.

5. A narancskrémhez a narancsokat kifilézem, villával áttöröm, nyeles edényben a mézzel, a citromlével, a befőtt levének egy részével felforralom, kicsit főzöm. Közben a keményítőt és a lisztet a befőtt maradék levével csomómentesen elkeverem, és a narancsos lébe keverem. Pudingszerű sűrű krémet kell kapjak.

6. A krémet melegen a süti tetejére kenem, és hagyom kihűlni, majd felszeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss