Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-barackos Charlotte torta

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 5 tojásból piskótatésztát készítünk, sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben megsütjük. Ha elkészült, még melegen, nedves konyharuhában feltekerjük.

Ha kihűlt, megkenjük sárgabaracklekvárral, és újból feltekerjük, majd ujjnyi vastagra felszeleteljük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tehéntúrót és a vaníliás cukrot. A vaníliás pudingport a tejben felfőzzük, és ha kihűlt, a túrós krémhez keverjük.

Egy tálcára teszünk egy tortakarimát, melyet sütőpapírral kibélelünk. A piskótaszeletekkel szépen, szorosan a tortamintát belülről körberakjuk (8-10 db csak a széle), utána az alját is kirakjuk a piskótával, jó szorosan, hogy ne legyen üres hely.

A szeletekkel kirakott tortaformába öntjük a túrós tölteléket. A konzerv őszibarackot (lehet friss őszibarack is) lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk, majd a krém tetejére halmozzuk. A tejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verjük, és a torta tetejére nyomjuk.

Tetszőlegesen barackkal, marcipánnal, reszelt csokival díszíthetjük, hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a tortakarimát és a körbetekert sütőpapírt levesszük a tortáról.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek