Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-almás-rácsos sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt (fele rétes-csírás búza)
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor vagy nádcukor
  • kb. 2 evőkanál tejföl
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 egész tojás - villával felverve
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 dkg mazsola
  • 8-10 dkg cukor
  • 1 bő evőkanál búzadara
  • 80 dkg alma - hámozva, durvára reszelve
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál cukor vagy nádcukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A túrót villával összetöröm, hozzáöntöm a tojást, a darát, ízesítem cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, belekeverem a darát.

    Az almát meghámozom, durván lereszelem, meglocsolom a citromlével, ízesítem cukorral, fahéjjal, kb. 10 perc múlva a kiengedett levéből gyengén kicsavarom.

    A sütőporral elkevert lisztet átszitálom, majd benne a vajat elmorzsolom. Hozzáadom a többi belevalót, és rugalmas tésztát gyúrok, pár percig pihentetem.

    A tésztát 1/3-2/3 arányban elvágom, a nagyobbik felét kinyújtom, és közepes méretű kikent tepsibe egyengetem. Elosztom rajta a túrótölteléket, majd rajta az almatölteléket is. A maradék tésztából berácsozom a tetejét.

    Kevés cukros tejjel megkenem a rácsokat, és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm.

    Ha kihűlt, kockára vágom, porcukorral megszitálva kínálom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin