Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-almás pite II.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1-2 evőkanál tejföl a tészta összeállításához, ha szükséges
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg alma apró kockákra vágva
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg mazsola
  • fahéj
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: A töltelék hozzávalóit puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tészta egyik felét a tepsibe fektetjük, elegyengetjük rajta a kihűlt tölteléket, befedjük a másik lappal. A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.

200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlve, kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss