Elkészítés: A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A tisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az átpasszírozott túrót, az egyik tojást, a tejet az olajat, a cukrot és az egyik zacskó vaníliás cukor. Robotgéppel sima tésztává keverjük. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük. A gömbölyű felét késsel több helyütt, párhuzamosan bevagdossuk, citromlével megcsepegtetjük. A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és a másik zacskó vaníliás cukorral. Margarinnal kikenünk egy kb. 22x32 cm-es tepsit. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Kirakjuk a gyümölccsel, leöntjük a tojásos tejföllel, majd megszórjuk a lecsöpögtetett mazsolával. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A sütési idő második felében a tészta szélét alufóliával befedjük, nehogy megégjen. Rácsra téve kihűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre