Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrórudi-torta

MME MME
4 4.5/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • (2 őzgerinc formához való adag)
  • Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbona
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • Töltelék:
  • 2 csomag azaz 50 dkg túró
  • 1-2 csomag mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál búzadara
  • 4 tojássárga
  • 4 tojás felvert habja
  • 20 dkg cukor
  • Csokimáz:
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál forró víz

Elkészítés

Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk. Félrerakjuk.
A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk, majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, belekerjük finoman a tojásfehérje felvert habját.
A tésztát 2 részre osztjuk, kb. 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt, úgy, hogy egy őzgerinc formát ki tudjunk vele bélelni, a 2 szélén kicsit kilógatva.
Mindkét őzgerinc formát kikenjük margarinnal, lisztezzük, majd mindegyiket kibéleljük a tésztával, elosztva mindkettőbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg egy picit megpirul a túrókrém töltelék.
A csokimázhoz a hozzávalókat egyszer jól összeforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, közben kevergetjük, majd a gerincformából kiborított süteményt megkenjük vele. A csokimázhoz lehet kétszeres adagot venni, ha vastagon akarunk rá tenni.

Megjegyzés

Bonyolultnak tűnik így leírva, de nem az. Már nagyon sokszor csináltam, még soha nem rontottam el, és eddig még mindenki oda volt érte. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss