Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrópuding barackkrémmel

MME MME
4.3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 citrom
  • 5 dkg margarin + a formához
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa a formához
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 10 dkg mazsola
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dkg étkezési keményítő
  • A krémhez:
  • 1 kis konzerv sárgabarack
  • barackpálinka ízlés szerint

Elkészítés

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. Kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk egy nagy pudingformát. A túrót áttörjük. A mazsolát meleg vízzel lemossuk, lecsepegtetjük.

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és hájával, az étkezési keményítővel és a túróval simára keverjük. A mazsolával együtt beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk, és a formát vízfürdőbe állítjuk. Folyamatosan forralva a vizet alatta, kb. 60 percig gőzöljük. A formát kivesszük, 5 percig pihentetjük, és a pudingot tálra borítjuk. A krémhez a befőttet a levével együtt összeturmixoljuk, és ízlés szerint barackpálinkával ízesítjük. A pudinghoz kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 679 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss