Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrónudli sültpaprikamártással

default user icon
MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. 4 dkg vajat megolvasztunk, lassú tűzön melegítjük, amíg megbarnul. A krumplihoz dolgozzuk az áttört túróval, a búzadarával és 15 dkg étkezési keményítővel. A tésztából ujjnyi vastag hengereket formázunk, és 2-2,5 cm-es darabokra vágjuk őket. Sós vízben, több adagban megfőzzük, majd leszűrjük, és 2 dkg vajon átforgatjuk.
  2. 220 fokon feketére sütünk 1-1 db sárga és piros paprikát.Pár percre dobozba tesszük őket, majda megégett héjatlehúzzuk róluk. Kikaparjuk a magjaikat és az ereiket, majd külön 1-1 dl zöldségalaplével, 1-1 ek olívaolajjal és egy kevés sóvalpürésítjük. Kicsit felmelegítjük. Csomómentesre keverünk 1-1 kk keményítőt 1-1 ek hideg vízben, majd a pürékhezadjuk, és még egy percigforraljuk.
  3. A balzsamecethez 6 evőkanál olívaolajat keverünk, és ízlés szerint sót, borsot. Az öntetet összeforgatjuk 16 dkg vegyes, kis darabokra vágott salátával.A kétféle paprikamártással meglocsolt nudli mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss