Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrónudli sültpaprika-mártással

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Túrónudlihoz:
  • 50 dkg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 12 dkg áttört túró
  • 15 dkg étkezési keményítő
  • 4 dkg búzadara
  • 2 dkg vaj
  • Paprikamártáshoz:
  • 1-1 db paprika (sárga és piros húsú)
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kevés só
  • 1 kávéskanál keményítő
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • bors
  • 16 dkg saláta (vegyes, kis darabokra vágott)

Elkészítés

1.

Főzzünk meg héjában 50 dkg burgonyát, majd hámozzuk meg, törjük át, és hagyjuk kihűlni. Olvasszunk meg 4 dkg vajat, és melegítsük lassú tűzön, amíg megbarnul. Dolgozzuk a krumplihoz 12 dkg áttört túróval, 15 dkg étkezési keményítővel és 4 dkg búzadarával együtt. Formázzunk a tésztából ujjnyi vastag hengereket, majd vágjuk őket 2-2,5 cm-es darabokra. Lobogó, sós vízben főzzük meg több adagban, majd szűrjük le, és forgassuk át 2 dkg vajon.

2.

Süssünk feketére 220 fokos sütőben 1-1 db sárga és piros húsú paprikát. Tegyük őket dobozba, hagyjuk állni pár percig, majd húzzuk le róluk a megégett héjat. Csumázzuk ki őket, kaparjuk ki az ereiket, és pürésítsük 1 dl zöldségalaplével, 2 ek olívaolajjal és egy kevés sóval. Kicsit melegítsük fel. Keverjünk csomómentesre 1 kk keményítőt 1 ek hideg vízben, majd adjuk a püréhez, és forraljuk még egy percig.

3.

Keverjünk 6 ek olívaolajhoz 2 ek balzsamecetet, és ízlés szerint sót, borsot. Forgassuk össze az öntetet 16 dkg vegyes, kis darabokra vágott salátával. Kínáljuk a paprikamártással meglocsolt nudli mellé.

 Fotó: Tucsek Tünde

Ezek is érdekelhetnek

Friss