Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémszelet morzsafelhőkkel

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A túrómasszához:
  • 1,5 kg sovány tehéntúró
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tejszín
  • 250 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 tojás
  • A morzsolt tésztához:
  • 150 g búzaliszt
  • 10 g kakaópor
  • 75 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 100 g puha vaj

Elkészítés

A túrómasszához tegyünk minden hozzávalót egy nagy keverőtálba, és konyhai robotgéppel jól keverjük össze.

Az előkészített sütőlemezre helyezzünk megfelelő nagyságú sütőkeretet, tegyük bele a túrómasszát, a tetejét simítsuk el.

A morzsolt tésztához a hozzávalókból a robotgéppel, a keverőtálban – először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a közepes fokozaton – készítsünk nagyobb szemű morzsát.

A tésztamorzsából egy-egy evőkanálnyit nyomjunk össze, és felhőszerűen, foltokban osszuk el a túrómasszán.

Tegyük a sütőlemezt az előmelegített sütő (elektromos sütő: 180°C) alsó rácsára és süssük a süteményt körülbelül 60 percig.

Az édességet a kikapcsolt sütőben, kissé nyitott sütőajtóval, kb. 20 percig pihentessük, utána a süteményrácsra tett sütőlemezen hagyjuk kihűlni. Szeleteljük fel a tálaláshoz.

Megjegyzés

Fotó és recept: Dr. Oetker - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss