Elkészítés: A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt.
Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, a tejfölt és a vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojássárgákat, lisztet és citromlevet. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze.
Mixerrel keverd össze a tojásfehérjéket, majd add hozzá a cukrot 2-3 adagban, és készíts habot belőle.
Öntsd a habba a túrót, 3 adagban, és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után).
Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába, helyezd tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. A tésztára szórj magozott meggyet.
160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz.
Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki.
Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre