Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémes sütemény meggyel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt.

Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, a tejfölt és a vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojássárgákat, lisztet és citromlevet. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze.

Mixerrel keverd össze a tojásfehérjéket, majd add hozzá a cukrot 2-3 adagban, és készíts habot belőle.

Öntsd a habba a túrót, 3 adagban, és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után).

Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába, helyezd tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. A tésztára szórj magozott meggyet.

160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz.

Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki.

Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).

Megjegyzés

A receptet és a fotót Ditti56 küldze.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek