Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrókrémes réteges desszert

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 tojásból piskóta
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál zselatin
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 50 dkg túró
  • bármilyen idénygyümölcs
  • kókusz

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokból hagyományos lapos piskótát készítünk, ha kihűlt 1,5 cm-es kockákra vágjuk.

    3 dl hideg tejbe áztassunk be 2 evőkanál zselatint, majd keverjünk hozzá még 2 dl forralt tejet. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot a 2 db tojással és a túróval összedolgozunk, ha kész, belekeverjük a zselatinos tejet.

    Egy jénai tálat fóliával kibélelünk, és a piskótát, a túrós masszát és a gyümölcsöket rétegezünk egymásra. Alulra és fölülre krém kerüljön.

    1 órára hűtőbe rakjuk, majd a fólia segítségével tálcára borítjuk, és kókuszreszelékkel meghintjük. Esetleg tejszínhabot is adhatunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin