Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrókrémes rakott piskóta

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 1 nagy konzerv őszibarack
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 l tej
  • 1 csomag főzős, vaníliás pudingpor
  • 1 dl kávé
  • 1 csomag 40 db-os babapiskóta
  • A díszítéshez:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 dl tejszínből hab
  • 10 dkg eper

Elkészítés

    Előkészítés: A túrót áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A barackot lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a barackokat szeletkékre vágjuk.

    Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával, a vaníliás cukorral, és összekeverjük a túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből, 1 dl barackbefőtt léből a maradék cukorral és a vaníliás pudinggal krémet főzünk. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük a tojáshabot és a túrót. A kávéhoz teszünk 1 dl vizet, a piskótákat megmártjuk benne, majd egy tál aljába tesszük, egymás mellé, amennyi elfér. Annyi krémet teszünk rá, hogy eltakarja a piskótákat, majd befedjük szeletelt barackokkal. Rétegezzük, ameddig van piskóta. A tetejére krém kerüljön. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és legalább egy éjszakát pihentetjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: másnap
    1 adag: 469 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin