Elkészítés: A tésztához jól kikeverjük a margarint a cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, majd kicsit megszurkáljuk. 180 fokos sütőben, kb. 15-20 percig sütjük.
A krémhez 1 dl tejszínt elkeverünk 2 dl vízzel, majd belekeverjük a lisztet, a mákot, a mazsolát, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, majd 5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, a mézet és még ízlés szerint cukrot. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, és óvatosan a krémhez keverjük.
A tészta aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, visszahelyezzük a formába, majd a tetejére simítjuk a krémet. Tetejét habbal díszítjük. 1-2 órát hűtőben pihentetjük, ajd tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre