Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémes máktorta almával

MME MME
2 5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A puha margarint 10 dkg cukorral krémesre kikeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat egyenként a krémbe dolgozzuk. A lisztet elvegyítjük az étkezési keményítővel meg a sütőporral, és a tejjel váltogatva a tojásos masszába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 7 dkg cukrot, és a habot a masszába forgatjuk. A cukrozott mákot 3 evőkanál tésztával elkeverjük. A maradék tésztát margarinnal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Ráöntjük a mákmasszát, és villával spirálisan a tésztába keverjük. (Nem kell egyenletesen eloszlatni benne.) Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 45 percig sütjük (tűpróba). Kb. 10 percnyi pihentetés után a formából kivesszük és teljesen kihűtjük.

A meghámozott almát felkockázzuk, majd 5 evőkanál almalével, 5 dkg cukorral és a citromlé felével kb. 5 percig pároljuk. A pudingport a maradék almalében csomómentesen elkeverjük, a forrásban lévő kompóthoz adjuk, és még egyszer felforraljuk. Kb. 30 percig hűlni hagyjuk.

Közben a túrót a mascarponéval, a maradék citormlével, a reszelt citromhéjjal és a maradék cukorral simára kikeverjük. A torta köré karimát pattintunk. A túrókrémet a torta tetejére simítjuk, és ráhalmozzuk az almakompótot. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.

Megjegyzés

Az almát kis kockára szoktam feldarabolni, így jobban eloszlatható a torta tetején. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss