Keress receptre vagy hozzávalóra

Túrókrémes kosárka

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 db tojás
  • A túrókrémhez:
  • 20 dkg félzsíros túró
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Az díszítéshez:
  • 2 db kisebb, keményebb körte
  • 1 tk méz
  • 15 dkg áfonya
  • 1 marék mandula

Elkészítés

    1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet és a vajat. A cukrot felhabosítjuk a tojással, és a lisztes keverékhez adjuk, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Közben, ha kell, hozzáadunk egy kevés hideg vizet. Folpackba csomagolva a tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük.
    2. 6-felé osztjuk a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy-egy kivajazott kosárkaformába nyomkodjuk. Az aljukat villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd ha langyosra hűltek, kiborítjuk őket a formákból.
    3. A krémhez a túrót áttörjük, majd kikeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral. A kosárkákba töltjük, és tálalásig a hűtőbe tesszük őket.
    4. A díszítéshez a megmosott körtéket meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy kevés, mézzel ízesített vízben addig pároljuk, amíg egy picit megpuhulnak, de még megtartják formájukat. Tálaláskor ezzel díszítjük a kosárkák tetejét, valamint az áfonyával és a szeletelt mandulával.

    MÉG TÖBB RECEPT TÚRÓVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek