Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémes eklerfánk eperrel és rebarbarával

MME MME
1
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 7,5 dkg liszt (átszitelve)
  • 0,75 dl hideg víz
  • 0,75 dl hideg tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás (kissé felverve)
  • A túrókrémhez:
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 darab citrom reszelt héja
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál zselatin (vízben feloldva)
  • A rebarbarakompóthoz:
  • 4 szál rebarbara
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 3 csepp citromlé
  • A díszítéshez:
  • 8 szem eper
  • porcukor a tetejére

Elkészítés

  1. A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal és egy csipet sóval, hozzákeverjük a lisztet, és addig keverjük a tűz fölött, míg elválik az edény falától és sercegő hangot ad. Lehúzzuk a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
  2. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe dió nagyságú gömböket nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A rebarbarakompóthoz megtisztítjuk és 1,5 centis darabokra vágjuk a rebarbarát. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a borral, elkeverjük, beletesszük a rebarbarát, és kb. 5 percig főzzük, lehúzzuk, majd hagyjuk a lében kihűlni. Az epret felszeleteljük.
  4. A túrókrémhez a túrót simára keverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Habbá verjük a tejszínt. A zselatint a rebarbara főzőlevéből egy kevéssel elkeverjük, felforraljuk, majd a felvert tejszínhez keverjük, majd a túrókrémbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.
  5. A fánkokat félbevágjuk, először túrókrémmel töltjük, kirakjuk eperszeletekkel, majd a leszűrt, lecsöpögtetett rebarbarafalatokat elrendezzük a tetején. Rátesszük a fánksapkákat, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss