Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókehely

MME MME
4.3/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A málnát megtisztítjuk (ha nem feltétlenül szükséges, nem mossuk meg), 50 dkg-ot áttörünk, a többit félretesszük. A túrót sűrű szitán vagy kétszer krumplinyomón áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk.
Elkészítés: A tojásfehérjéket 1 csipet sóval felverjük, apránként beleszitálunk 6 dkg porcukrot, és kemény-fényes habbá verjük. A mascarponét habosra keverjük a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd lazán, de egyenletesen beledolgozzuk a túrót, a likőrt, 2-3 részletben az áttört málnát, végül kanalanként a tojáshabot. Apróra tördelünk 4 babapiskótát, 4 talpas pohár/kehely aljára szórjuk, tetejére simítunk 2 evőkanál krémet, aztán néhány szem málna (4 szép szemet félreteszünk a díszítéshez!), majd ismét krém-málna-krém következik. A poharakat letakarjuk folpackkal, és legalább 2 órára behűtjük. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt, csillagbetétes habzsákba szedjük, rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére, és a félretett málnaszemekkel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek