Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túróhabos süti eperrel és barackkal

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 13 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 70 dkg finom liszt
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • pici só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • Valamint:
  • 3 dl sárgabaracklekvár (házi)
  • 25 szem eper (lehet fagyasztott is)

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, és egy 33 cm x 30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. 20 percig elősütjük.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót egy másik tálban mind összekeverjük, majd a végén a tojáshabot is beleforgatjuk.

Az elősütött tésztára öntjük a túrós keveréket, majd belepotyogtatjuk az eperszemeket és köréfolyatjuk a házi baracklekvárt is.

165-170 fokon sütjük még kb. 40-45 percig, amíg a teteje egy picit megpirul.

Kockára vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss